Studieeffektivitet: Tre tips til at gøre dig mere effektiv på studiet

Som studerende har man altid travlt med at finde tid til både venner, studie og ikke mindst ens fritidsjob. Heldigvis er der mange muligheder for at gøre sig selv mere effektiv og netop derfor kommer der her en kort guide med tre simple tips som har hjulpet mig med at blive mere effektiv på studiet. 

1: Excel – Få styr på Excel og få styr på din hverdag

Det første værktøj som man bør have styr på i dag, som studerende er Excel. Ritgig mange studernede er i dag ikke særligt skarpe til dette og det er virkelig ærgerligt for selvom at man ikke skal sidde og jonglere med kæmpestore regneark så kan man bruge Excel til hurtigt at danne sig et overblik over store mængder data hvilket man også kan bruge i sin egen hverdag hvis man skal finde tider i sin kalender eller hvis man skal arrangere et større event og skal have styr på mange ting, eller hvis man gerne vil gå sin økonomi efter i sømmene. De fleste uddannelsesinstitutioner tilbyder kurser i Excel og det er der en rigtig god grund til da det også giver en et klart mere organisatorisk mindset hvilket bidrager til at man tænker mere i strukturer hvilket gør en mere struktureret og organisatorisk. Det kan derfor varmt anbefales at man gør noget ud af at forstå Excel.

2: Ti-fingemsystemret og tastaturgenveje sparer dig for oceaner af tid foran skærmen

Et andet simpelt men meget effektivt tip, som bidrager til at gøre dig mere effektiv som studerende er hvis du er i stand til at skrive med alle ti fingre på tastaturet – samt er i stand til at bruge tastaturgenveje i de programmer du bruger oftest såsom i Office pakken. Begge dele vil hjælpe dig til at arbejde hurtigt foran din computer som man ikke desto mindre sidder rigtig mange timer ved. Derudover bidrager det også til at man ikke skal bruge så meget energi på at knokle derudaf – hvilket i min bog er definitionen på at være produktiv og at øge sin produktivitet. Så hvis du ikke allerede har lært at skrive med alle ti fingre, gælder det bare om at øve sig. Man kan finde mange sider online der kan hjælpe med dette og med lidt flid kan man mestre mindst syv eller otte fingre i løbet af et par dage med et par timers øvelse om dagen.

3: En kalender – the old ways are the best

Den sidst ting som man ikke skal urenvurdere er vigtigheden af en god gammeldags kalender. Det at bruge en kalender bidrager til at skabe både ro og overblik og dermed undgår man at blive stresset og at bruge sin energi forkert, hvilket rigtigt mange gør. Hvis man er stresset kan man ikke prioritere og på den måde ener man tit med ikke at få noget lavet og på den måde er der tale om spildt produktivitet. Og i sidste ende skal man muligvis blot gøre sit arbejde om. Så det gælder virkelig om at gøre brug af sin kalender enten ved at have en fysisk kalender eller ved at have en elektronisk kalender der er synkroniseret på alle ens enheder fra smartphone, PC og tablet. Det gør virkelig en stor forskel.

0 comments